Elon Musk do të zbulojë ‘’Master Plan 3’’ të Tesla-s në ditën e parë të investitorit

Teknologji
Elon Musk do të zbulojë ‘’Master Plan 3’’
Elon Musk

Elon Musk do të zbulojë ‘’Master Plan 3’’ të Tesla-s në ditën e parë të investitorit

Elon Musk Shefi Ekzekutiv i Tesla Inc (TSLA.O) do të zbulojë pjesën e trëtë të ‘’Master Plan’’ të prodhuesit të automjeteve kur kompania të mbajë ditën e saj të investitorit më 1 mars.

Master Planet e Musk përcaktojnë një rrugë për Teslën për të goditur caqe specifike që ai vendos për prodhuesin më të vlefshëm të automjeteve në botë.

 “Master Plani 3, rruga drejt një të ardhmeje energjie plotësisht të qëndrueshme për Tokën do të prezantohet më 1 mars”, shkroi Musk këtë të mërkurë në Tëwtter.

Merr lajme ekskluzive në Viber

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë në Viber duke klikuar këtu.

Në fillim të vitit 2022, prodhuesi i EV-ve filloi prodhimin në dy fabrika të reja në Austin, Teksas dhe Berlin, Gjermani, për të rritur prodhimin, por ai hasi në pengesa logjistike dhe kërkesa deri në fund të vitit.

 Ai kishte thënë në mbledhjen vjetore të aksionerëve të Tesla-s në gusht se pjesa e tretë e Master Planit të tij "do të ishte në thelb rreth shkallëzimit" - në lidhje me prodhimin e makinave dhe zinxhirin e furnizimit që e mbështet atë.

Në ditën e ardhshme të investitorëve që do të mbahet në gjigafabrikën e saj në Teksas, Tesla do të diskutojë planet e zgjerimit, shpërndarjen e kapitalit dhe platformën e saj të gjeneratës së tretë për makinat, e cila pritet të ulë kostot e prodhimit.

Në pjesën e dytë të Master Planit të tij, Musk tha se donte të zgjeronte linjën e produkteve EV për të adresuar të gjitha segmentet kryesore dhe për të zhvilluar aftësinë e vetëdrejtimit që është 10 herë më e sigurt se ngasja e njerëzve.

Plani gjithashtu thoshte se Tesla do të krijonte çati diellore të lidhura me ruajtjen e baterive dhe do t'u mundësonte makinave të fitonin para nga pronarët kur nuk janë në përdorim.

ME TE LEXUARAT