Zbardhet dilema që iu ka munduar/ Gjalpë apo vaj? Cili është më i shëndetshëm për personat që vuajnë nga zemra

Soft

Zbardhet dilema që iu ka munduar/ Gjalpë apo vaj? Cili është

Sëmundjet e zemrës marrin çdo vit një numër të madh të jetëve dhe vitet e fundit ky problem prek jo vetëm të moshuarit, por edhe të rinjtë që po vuajnë gjithnjë e më shumë nga sëmundjet kardiovaskulare.

Kjo është arsyeja pse është e nevojshme të monitorohet cilësia dhe sasia e yndyrës që konsumojmë për të shmangur rrezikun e sëmundjeve të zemrës.

Llojet më të këqija të yndyrës për zemrën

Merr lajme ekskluzive në Viber

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë në Viber duke klikuar këtu.

margarina; vaji i palmës; vaji i kokosit.

Pra, vaji fiton betejën kundër gjalpit kur bëhet fjalë për një dietë që nuk është e përshtatshme për pacientët me zemër.

Megjithatë, është mirë të bëni zgjedhjen e duhur dhe të zgjidhni burimet bimore të vajrave që favorizojnë shëndetin e zemrës.

Prandaj, rekomandohet zëvendësimi i gjalpit me vaj ulliri, dhe heqja dorë plotësisht nga margarina, produktet e qumështit, kremi dhe majoneza.

Kur flasim për vajrat, llojet më të shëndetshme janë:

vaji i ullirit; vaji i lulediellit; vaji i kanolës; vaji i avokadove; vaji i arrave; vaji i orizit; vaji i bajameve

ME TE LEXUARAT