Si ta kuptoni nëse jeni e dashuruar?

Soft

Si ta kuptoni nëse jeni e dashuruar?

Të qenit e dashuruar është një pjesë e jetës që shumë njerëz përpiqen ta përjetojnë (dhe mund të duket sikur çdo personazh në filma, libra dhe histori të tjera që na pëlqejnë janë të përqendruar rreth tij në një mënyrë ose në një tjetër).

Ka shumë lloje të ndryshme dashurie. Disa njerëz ndjejnë flutura kur janë të magjepsur me dikë të veçantë; çiftet e lumtura të martuar prej vitesh kanë një lidhje të thellë me njëri-tjetrin; dhe dashuria e prindërve për fëmijët e tyre shpesh konsiderohet si dashuria më e fortë që mund të përjetohet. Por kur bëhet fjalë për romancën, ndjenjat e dashurisë dhe të qenit i dashuruar janë të ndara dhe varen nga faza e marrëdhënies suaj.

Nëse po pyesni se çfarë do të thotë të jesh e dashuruar kundrejt të pëlqesh një person tjetër, zbuloni se çfarë thonë ekspertët për këto dy emocione.

Merr lajme ekskluzive në Viber

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë në Viber duke klikuar këtu.

Ju mund të keni përdorur frazat “të jesh e dashuruar” dhe “të pëlqesh dikë” në mënyrë të ndërsjellë, por ka disa dallime midis tyre dhe mënyrës se si ne i përpunojmë ndjenjat në marrëdhënie.

Përcaktimi nëse jeni vërtet e dashuruar me dikë mund t’ju ndihmojë të vendosni nëse duhet të jeni me të, të qëndroni në marrëdhënie ose të bëni një angazhim që të çon në dashuri më të thellë.

“Shkëndija që përcakton një përvojë dashurie me shikim të parë përshkruhet më mirë si një tërheqje e fortë e shoqëruar më pas me një marrëdhënie të ardhshme,” thotë psikologia sociale Theresa E. DiDonato. “Dashuria romantike është më e përfshirë, duke përfshirë komponentët emocionalë, njohës dhe të sjelljes. Gjithashtu nuk është diçka që në përgjithësi ndodh menjëherë, por përkundrazi, zakonisht ka tendencë të shfaqet me kalimin e kohës.”

Përpara se të dini se cili lloj dashurie ekziston në marrëdhënien tuaj aktuale, është e dobishme të kuptoni shenjat e një dashurie të vërtetë. Nëse po përpiqeni të interpretoni emocionet e forta që keni për dikë të veçantë, ja se si të përcaktoni nëse jeni e dashuruar apo thjesht ndjeni dashuri për të:

Të jesh e dashuruar me dikë ju fal emocione. Nëse po pyesni se çfarë do të thotë të jesh e dashuruar, një dallim kyç ka të bëjë me emocionet e tua. Konkretisht, kur je e dashuruar me dikë, ndjen një dëshirë të fortë, pothuajse të pashpjegueshme për atë person. Në fakt, të jesh “e dashuruar” shpesh do të thotë të kesh mall për dikë: ti mendon vazhdimisht për të dhe dëshiron të kalosh kohë me të kur jeni të ndarë.

Të pëlqesh dikë nuk bazohet në një vorbull emocionesh. Dashuria e pjekur rritet nga një lidhje në zhvillim. Pavarësisht nëse personi që doni është një partner, mik, prind ose fëmijë, ndjenjat tuaja të forta burojnë nga një lidhje e thellë dhe jo nga pasion i shtuar.

Të qenit “e dashuruar” mund të zbehet me kalimin e kohës. Kur je e dashuruar, ndjenjat e thella mund të jenë kalimtare. Adhurimi intensiv mund të bëhet indiferent me kalimin e kohës. Të jesh e dashuruar me dikë sot nuk është një garanci se do të ndihesh njësoj përgjithmonë.

ME TE LEXUARAT