Shenjat që tregojnë se jeni në një marrëdhënie toksike

Soft

Shenjat që tregojnë se jeni në një marrëdhënie

Ndërsa asnjë marrëdhënie nuk është perfekte, është e rëndësishme që të jeni në gjendje të njihni shenjat e një marrëdhënieje jo të shëndetshme dhe të dini se çfarë të bëni për ta ndryshuar ose për t'i dhënë fund. Këto janë shenjat që jeni në një marrëdhënie toksike:


Kontrolli

Në marrëdhëniet jo të shëndetshme, një person mund të përpiqet të kontrollojë jetën e tjetrit. Kjo mund të bëhet përmes frikësimit, por mund të përfshijë edhe lloje të tjera manipulimesh

Merr lajme ekskluzive në Whatsapp

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë në Whatsapp duke klikuar këtu.


Mungesa e Besimit

Marrëdhëniet e pashëndetshme shpesh karakterizohen nga mungesa e besimit. Mund të ndiheni sikur duhet t'i fshehni gjërat nga partneri juaj, ose shpesh mund të ndiheni sikur po ju fsheh gjëra.


Mungesa e respektit

Mosrespektimi mund të marrë forma të ndryshme në marrëdhëniet jo të shëndetshme. Ndonjëherë mund të nënkuptojë se dikush po e shpërfill personin tjetër. Në raste të tjera, mund të përfshijë talljen ose talljen e plotë me opinionet ose interesat e personit tjetër.


Komunikimi i dobët

Kjo mund të përfshijë të mos flasësh për problemet, të shmangësh çështje të vështira, të presësh që personi tjetër të jetë lexues i mendjes, të mos dëgjojë, të qëndrojë në mbrojtje ose të pengojë në mënyrë që të shmanget përballja me problemet në marrëdhënie.

ME TE LEXUARAT