Sa kohë mund të ruhen vezët në frigorifer?

Soft

Sa kohë mund të ruhen vezët në frigorifer?

Afati i ruajtjes së vezëve shpesh nuk dihet, por freskia është ende më e rëndësishmja.

Është jashtëzakonisht e rëndësishme të konsumoni vezë të freskëta. Nëse hani një vezë të kalbur, mund të keni pasoja të pakëndshme, si të përziera, të vjella, diarre dhe dhimbje të forta stomaku.

Kohzëzgjatja e vezëve

Merr lajme ekskluzive në Viber

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë në Viber duke klikuar këtu.


Nëse nuk ka datë skadence në paketim, përpiquni t’i përdorni vezët brenda disa javësh nga blerja. Brenda tre javësh nga paketimi, vezët do të jenë të cilësisë më të mirë për konsum.

Paketimi i vezëve të blera nuk duhet të tregojë një jetëgjatësi më shumë se 30 ditë, sepse kjo nuk garanton freskinë e tyre, pasi në të shumtën e rasteve shkruhet vetë data e paketimit.

Rekomandohet të ruani vezët në paketimin e tyre origjinal, në pjesën më të ftohtë të frigoriferit, asnjëherë në derë. Ngrirja e vezëve në lëvozhgën e tyre funksionon mirë, por mund të ngrini edhe vezë të fërguara.

Nëse nuk jeni të sigurt nëse vezët janë ende të freskëta, dhe për këtë arsye të sigurta për t’u ngrënë, provoni trukun me ujë. Zhytni vezët në ujë dhe nëse zhyten, veza është e freskët, nëse nuk noton.

Vezët e vjetra janë të destinuara për vezë të fërguara dhe gatime të ngjashme, ndërsa vezët e freskëta përdoren për skuqje dhe receta ku struktura e gjellës është e rëndësishme.

ME TE LEXUARAT