Nuk është vetëm një detaj, çfarë kuptimi kanë ngjitësit e frutave

Soft

Nuk është vetëm një detaj, çfarë kuptimi

Shumë kanë pyetur veten se çfarë kuptimi kanë ngjitësit e vegjël në fruta. Përveç logos së ndritshme, ekziston një kod dixhital PLU (Price-Look Up). 

Rezulton se prodhuesit etiketojnë frutat jo vetëm për t’i identifikuar, por edhe për t’u komunikuar konsumatorëve informacione të rëndësishme.

Kodi 4-shifror që fillon me 3 ose 4

Merr lajme ekskluzive në Viber

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë në Viber duke klikuar këtu.

Nëse ka vetëm katër numra në afishe, do të thotë se frutat ose perimet janë rritur me përdorimin maksimal të praktikave bujqësore, duke përfshirë plehërimin e bollshëm dhe përdorimin e pesticideve në shtim.

Kodi 5-shifror që fillon me 8

Në kultivimin e këtyre frutave janë përdorur teknologjitë e inxhinierisë gjenetike (OMGJ), të cilat kanë shkaktuar polemika të forta. Studimet kanë treguar se frutat më të zakonshme të modifikuara gjenetikisht janë pjepri, banania dhe papaja.

Kodi 5-shifror që fillon me 9

Nëse shikoni pesë numra që fillojnë me 9, kjo do të thotë se ata janë rritur ashtu siç kanë bërë paraardhësit tanë: barërat e këqija dhe pa plehra kimike. Një produkt i tillë konsiderohet organik.

Nëse nuk ka kod PLU në fruta

Shumica e njerëzve përpiqen të zgjedhin fruta pa ngjitëse. Por në fakt, është më e sigurt të preferoni produktet e etiketuara, sepse ajo që importohet duhet të përmbajë ngjitëse. E nëse nuk ekzistojnë, atëherë ka shumë mundësi që produktet të jenë “pastruar” qëllimisht prej tyre.

ME TE LEXUARAT