Mënyra se si hani përcakton personalitetin tuaj, ja çfarë duhet të dini

Soft

Mënyra se si hani përcakton personalitetin tuaj, ja çfarë

Sipas një studimi, ekzistojë dhjetë lloje të ndryshme personaliteti, të zbuluara nga mënyra se si ne hamë.

Ngrënësit e ngadalshëm

Sipas eksperimentit, njerëzit që hanë pa nxitim, duke shijuar dhe përtypur mirë ushqimet e tyre, janë njerëz kontrollues dhe të sigurt. Për më tepër, ata dinë të shijojnë jetën. Përveç kësaj, kjo mënyrë e qetë e sjelljes gjatë vakteve ka një efekt në pjesën tjetër të jetës së tyre në lidhje me fusha si kontrolli ose siguria personale.

Merr lajme ekskluzive në Whatsapp

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë në Whatsapp duke klikuar këtu.


Ngrënësit e shpejtë

Njerëzit që gëlltisin ushqimin e tyre pa e përtypur siç duhet, janë mësuar të bëjnë shumë gjëra në të njëjtën kohë. Ata janë njerëz nervozë dhe mjaft impulsivë. Ata janë gjithashtu konkurrues të shëndetshëm dhe mendojnë në këmbë.

Organizatorët

Njerëzit që organizojnë ushqimet e tyre sipas ngjyrës, madhësisë ose origjinës kërkojnë rregull dhe pastërti. Ata gjithashtu duan një jetë të qetë. Në punë, ata janë jashtëzakonisht të organizuar. Megjithatë, ata nuk janë shumë vendimtarë përballë situatave të papritura dhe stresuese.

Aventurierët

Aventurierët e ushqimit janë ata që pëlqejnë të provojnë pjata dhe përbërës të rinj . Ata priren të jenë ekstrovertë që pëlqejnë të marrin rreziqe. Ata nuk mërziten kurrë dhe zakonisht pëlqehen nga të gjithë. Megjithatë, atyre nuk u pëlqen të jenë vetëm. Ata duhet të kenë gjithmonë të tjerë rreth tyre.

Introvertët

Eksperimenti sugjeron se njerëzit më introvertë janë ata që hanë gjithmonë të njëjtën gjë dhe nuk përziejnë shumë ushqime apo përbërës. Ata janë gjithashtu analitikë dhe të përpiktë.

Përzierësit

Njerëzit që shijojnë përzierjen e ushqimeve dhe përbërësve të tyre janë të fortë dhe miqësorë. Ata gjithashtu priren të jenë përgjegjës. Megjithatë, në punë u mungon praktika kur bëhet fjalë për prioritizimin e detyrave.

Të shkujdesurit

Këta njerëz janë ata që përtypin me gojë hapur dhe bëjnë shumë zhurmë kur hanë ose pinë. Ata nuk kujdesen shumë për atë që të tjerët mendojnë për ta. Ata janë të sinqertë dhe të drejtpërdrejtë, gjë që jo gjithmonë i kënaq të tjerët. Për më tepër, mënyra e tyre e pakujdesshme reflektohet në fusha të tjera të jetës së tyre, si dhe në të ngrënit. Ata jetojnë më shumë në të ardhmen sesa në të tashmen. Në fakt, ata kanë vështirësi të jetojnë këtu dhe tani dhe ta shijojnë atë, shkruan Psikologjia.

Të bezdisshëm

Ata duan të dinë gjithçka për atë që do të hanë. Ata janë zakonisht njerëz jashtëzakonisht kureshtarë. Megjithatë, pavarësisht nga kurioziteti i tyre, ata priren të qëndrojnë në zonën e tyre të rehatisë dhe zakonisht nuk marrin rreziqe.

Ata që hanë gjithmonë të njëjtën gjë

Njerëzit që priren të hanë të njëjtën gjë janë zakonisht njerëz analitikë, të përpiktë dhe metodikë. Në fakt, në disa raste, ata mund të shfaqin llojin e sjelljes që gjendet në kushtet e  ngurtësisë mendore.

 

ME TE LEXUARAT