Keni tensionin e lartë? Hiqni dorë urgjentisht nga këto ushqime

Soft
Keni tensionin e lartë? Hiqni dorë urgjentisht nga këto ushqime

Presioni i lartë i gjakut është një sëmundje shumë e përhapur në të gjithë botën, ndërsa rekomandimet e mjekëve nuk ndalojnë.

Mjekët teksa tregojnë shkaktarin e kësaj sëmundjeje, tregojnë edhe si ta kuroni, për të mos çuar veten deri në fazën e ilaçeve të pafundme. Mjekët listojnë ushqimet që do e përkeqësonin gjendjen tuaj.

Turshitë sipas mjekëve, është në këtë listë. Ky ushqim është i ngarkuar me natriumi, një bishtajore e mesme siguron më shumë se 570 mg natriumi, që është më shumë se 1/3 e nevojave të përditshme të rekomanduara.

Kurrësesi mos konsumoni lakra turshi nëse vuani nga tensioni i lartë. Një lakër turshi ka më shumë se 460 mg natriumi, 19% të konsumit tuaj të rekomanduar ditor.

Proshuta gjithashtu është listuar, dhe mjekët sugjerojnë që të provoni proshutën e gjelit të detit për konsum më të ulët të natriumit në vend të proshutës normale.

As qumështi nuk i shpëtoi listës. Ndërsa nëse jetoni me presion të lartë të gjakut, provoni të konsumoni qumështin 2%, pasi të gjitha llojet equmshtit përmbajnë e ngopur yndyror dhe mund të çojë në sëmundje të zemrës.

ME TE LEXUARAT