"S'janë veç Najada e Magjistrica", Genc Pollo ironizon kandidimin e Çomos me poezinë e Fan Nolit

Politikë

"S'janë veç Najada e Magjistrica", Genc Pollo

Përfshirja e shefes së Infektivit Najada Çomo në listat për deputete të Partisë Socialiste, ka sjellë reagime të shumë.

E mes këtyre reagimeve është dhe ai i ish-deputetit të Partisë Demokratike, Genc Pollo, i cili nuk i ka kursyer ironitë. Pollo kujton vargjet e famshme të Fan Nolit për poezinë “Rrent, or Marathonomak”, duke i përshtatur disa prej tyre me situatën në fjalë.

VARGJET E POSTUARA NGA POLLO
Nëna, motra, nusja dalin,
Ngrehin krahët të të ndalin,
Mos, se s’janë veç Najada
Magjistrica dhe Driada;
Lark, or lark,

Lark, or Marathonomak!

Noli i madh e largpamës!

ME TE LEXUARAT