Nuk mori pjesë në negociatat për presidentin, Alibeaj: Nuk jemi për proces në dhoma të errëta!

Politikë

Nuk mori pjesë në negociatat për presidentin, Alibeaj: Nuk jemi

Jashtë Kryesisë së Kuvendit Enkelejd Alibeaj foli për procesin e zgjedhjes së presidentit të ri të vendit. Sipas tij,

PD është për vendosjen e kritereve paraprakisht dhe jo zgjedhjen e kreut të shteti “në dhoma të errëta” që në të kalauarën nuk ka dhënë rezultate të mira.

Alibeaj: Pres publikisht nga mazhoranca të kenë qendrimin e tyre. Presim reagimin etyre dhe më pas do të kemi publikisht një reagim.

Merr lajme ekskluzive në Viber

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë në Viber duke klikuar këtu.

E udhës të krijojnë një proces në sytë e publikut, nuk jemi për proces në dhoma të errëta që nuk kanë rezultuar të mira. Nuk janë kushte. E kam më të udhës e të hijshme. E kam detyrimin ndaj shqiptarëve, presidenti është I shqiptarëve jo I deputetëve jo I dhomave të errëta. Kushdo ka pasur mundësinë që të jap qëndrimin e vet mbi kriteret tona. Pa vendosur ca kritere që profilizojne silueten e presidenntit. Ne e kemi detyrimin ndaj shqiptarëve. Kjo është cështje e tejkaluar, Grupi Parlamentar është mbledhur disa herë. Tashme jeni ne nje ceshtje të rendesishme.

Unë nuk flas në titull personal, por ne emer të deputeteve të Grupit Parlamentar.

Nuk mund të jete process farcë. Ata që na gjykojnë janë shqiptarët. Sfida jonë është me ta. Ka një rrugëzgjidhje, të jemi transparent me shqiptarët,  do ishte mirë ta zgjidhnin vetë.

ME TE LEXUARAT