Berisha hap i-Pad-in dhe tregon se për çfarë është në hetim ndërkombëtar Edi Rama?

Politikë

Berisha hap i-Pad-in dhe tregon se për çfarë është

Tiranë- Ish Kryeministri Sali Berisha ka deklaruar sot se Kryeministri Edi Rama është në hetim ndërkombëtar.

Në konferencën me mediat Berisha dha detaje mbi dosjen sipas të cilit, po hetohet kreu i qeverisë shqiptare.

“Gjykatësi vendos të mblidhen regjistrime dokumente, materiale të lidhura sa më poshtë: Çdo regjistrim, është mandat gjykate për çështjen Charles McGonigal i cili hetohej intensivisht nga FBI, është ish anëtar i komisionit Muller, që u caktua si prokuror i pavarur për hetimin e Trump për lidhjet me rusët. Ky ishte në ekipin e Muller por ky hetohej vetë për lidhjet me rusët.

Merr lajme ekskluzive në Viber

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë në Viber duke klikuar këtu.

Gjykatësi urdhëron të administrohen të gjitha regjistrimet materiale në posedim që dokumentojnë çdo komunikim personal, përfshi, por jo të kufizuar, tekstet e sms në ceulare, e-mail elektronike, aplikacionet në mesazhet e kodifikuara celulare, letra shënime midis Charles për çështjet që vijojnë: Qeverinë e Republikës së Shqëiërisë e çdo person të lidhur me Qeverinë e Shqipërisë, përfshirë kryeministrin Edi Rama.

Çdo udhëtim i kryer i Charles McGonigal në Shqipëri, Kosovë dhe Mal të Zi. Pagesa, dhurata të dhëna Charles McGonigal nga Ducka, këshilltari e përfaqësuesi kryesor famoz i Ramës ose ndonjë personi tjetër të lidhur me qeverinë e Shqipërisë.

Pra nuk përmendet në Kosovë as kryeministri asgjë, por vetëm në Shqipëri përmendet kryeministri.

Pra dikush ishte i autorizuar të hetonte për të gjitha mesazhet, pagesat, e-mail, sepse e keni marrë vesh që në e-mail zyrtar të Charles McGonigal gjendet një e-mail privat i Edi Ramës, i kërkonte t’i gjente një kompani antikorrupsioni, maskë komplet, por FBI e ndalon kategorikisht.

Charles McGonigal erdhi në Shqipëri dhe regjistroi kompaninë e tij të biznesit.

Po çfarë kujotoni ju se dolën rastësisht ato?”, tha Berisha.

ME TE LEXUARAT