Vera e nxehtë dhe thatësira dikton masa ekstreme në Evropë/ Uji i pijshëm me racion

Bota

Vera e nxehtë dhe thatësira dikton masa ekstreme në Evropë/

Qytetet veriore të Italisë, Verona dhe Piza, ku jetojnë rreth 350,000 njerëz së bashku, filluan racionimin e ujit të pijshëm të shtunën mes një thatësire historike në rajon.

Sipas mediave vendase, deri më 31 gusht uji i pijshëm nuk mund të përdoret për të vaditur kopshtet me perime, lulishte dhe fusha sportive, për të larë makinat, për të mbushur pishinat dhe për çdo aktivitet tjetër që nuk është reptësisht i nevojshëm për nevojat njerëzore, njoftuan.

Përdorimi i ujit të pijshëm për qëllime shtëpiake, pastrim dhe higjienë personale lejohet ende në Piza dhe Verona, i cili është qyteti i dytë më i madh në Italinë verilindore me mbi 250,000 banorë.

Merr lajme ekskluzive në Viber

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë në Viber duke klikuar këtu.

Kushdo që zbulohet se shkel kufizimet, të cilat u nënshkruan në Verona nga kryetari i ri i bashkisë së qytetit Damiano Tomasi, mund të gjobitet deri në 500 €.

Rajoni i Veronës, megjithatë, shtoi se "çdo përdorim për qëllimet e përshkruara më sipër është i ndaluar, edhe nëse nuk rekomandohet, mund të bëhet vetëm nga ora 21.00 deri në 6.00 të mëngjesit".

Më shumë se njëqind komuna në Italinë veriore kanë miratuar masa për ruajtjen e ujit, por Verona dhe Piza janë disa nga qytetet më të mëdha në rajon që e bëjnë këtë.

Ashtu si me fqinjët e saj evropianë, Italia është përballur me një valë të nxehti jashtëzakonisht të hershme, së bashku me një mungesë të madhe të reshjeve dhe shkrirjes së borës nga Alpet, të cilat janë lidhur me ndryshimet klimatike.

ME TE LEXUARAT