"Vjedhjen e kam antistres", gruaja nga Tirana bënte namin në qendrat tregtare, merr dënimin e pazakontë

Aktualitet

"Vjedhjen e kam antistres", gruaja nga Tirana bënte namin në

Nën urdhrin që ajo nuk duhet të kapërcejë pragun e asnjë qendre tregtare si dhe nuk duhet të hyjë në asnjë dyqan që tregton veshje, një grua në Tiranë e moshës 44 vjeç u shpall fajtore nga gjykata e kryeqytetit me detyrimin që mos t’i afrohet asnjë biznesi të tillë.

Mbasi dëgjoi rrëfimin e të akuzuarës që këmbënguli se nuk mbante mend të kishte vjedhur veshje mbasi kur ishte e shqetësuar qendrat tregtare i përdorte si antistres, Gjyqtari Gerd Hoxha e dënoi gruan me emrin Enela me kushtin që për 16 muaj të qëndrojë nën shërbim prove.

"Vjedhjen e kam antistres", gruaja nga Tirana bënte namin në

Ky verdikt nuk është apeluar nga 44-vjeçarja nga Tirana , e cila e ka pranuar detyrimin e gjykatës që tu qendrojë larg dyqaneve , ndërkohë që burimet tregojnë se nëna e dy fëmijëve çdo ditë kontrollohet përmes telefonit ose befasisht nga shërbimi i provës, i ngarkuar për të egzekutuar dënimin e rrallë. Gruaja u konstatua në dalje të një qendre tregtare mbas rënies së alarmit, kurse kontrolli fizik zbuloi se ajo kishte vjedhur veshje që nuk i kishte paguar.

Por gjatë gjykimit, Enela jo vetëm u shfaq e penduar, por gjithashtu kujtoi se rriti dhe edukoi krejt e vetme dy fëmijë që sipas saj nuk i kanë hapur probleme me ligjin.

“Nuk e mbaj mend si e kreva këtë veprim” thotë Enela , “por hyj në qendra tregtare sa herë jam e shqetësuar”.


Pavarësisht këtij qendrimi gjatë kontrollit policor që mbërriti menjëherë sapo e njoftuan shitësit, asaj iu gjetën një palë pinca që i përdorte për të larguar sinjalin në rroba. /TCH/

ME TE LEXUARAT