Vila e Arben Ahmetajt, kushtetuesja lë në fuqi sekuestron

Aktualitet
Vila e Arben Ahmetajt, kushtetuesja lë në fuqi sekuestron

Gjykata kushtetuese zbardhi një tjetër vendim që lidhet me hetimet e SPAK ndaj ish-zv.kryeministrit Arben Ahmetaj , prej dhjetë muajsh në arrati dhe me masë sigurie në mungesë.

Kushtetuesja ka rrëzuar kërkesën e Elda Dinaj, shoqe e Albina Manckës, kjo e fundit ish-bashkëshorte e Arben Ahmetaj, emri i të cilit në 17 mars 2023 u regjistrua si person nën hetim për korrupsion i funksionarëve, fshehje pasurie dhe pasqyrim parash. Dinaj kishte kërkuar shfuqizimin e  sekuestros preventive të shpallur nga gjykatat më të ulëta ndaj 1 vile  në Green Coast që rezulton në emër të paditëses.

Gjykata kushtetuese thotë se sekuestro ndaj pasurisë është bërë me ligj dhe i përgjigjet interesit publik përsa kohë është aplikuar në kuadër të një hetimi që po kryhet nga SPAK. Gjykata kushtetuese shton për vilën në Palasë  duke kujtuar  vendimet gjyqësore që nënvizojnë se ekziston një dyshim i arsyeshëm që kjo pasuri është vendosur me të ardhura të paligjshme dhe se nuk është pasuri e Elda Dinaj.

Por një pasuri e fshehur e Ahmetajt nën hetim dhe e ish bashkëshortes së tij. ‘ Duke qenë se ekziston rreziku I tjetërsimit të pasurisë vendosja e sekuetstros preventive është bërë me qëllim që të pengohet cdo transferim i mundshëm deri në përfundim të procesit openal’ deklaron  më tej kushtetuesja.

Merr lajme ekskluzive në Whatsapp

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë në Whatsapp duke klikuar këtu.

Në vendim përsëriten vendimet e shkallëve të më të ulëta që I referohen kontratave të shitblerjes me Interte Express dhe të dhënat e sistemit Tims, ku del në dritë se Dinaj nuk ishte në Shqipëri ditën kur nënshkroi.

Vlera e shitjes së vilës ishte 300 mijë euro , dhe duhej likuiduar  me këste brenda një viti. Ndërkohë që shoqëria vendosi ta shesë vilën gati 87 mijë euro më pak nga ajo që e kishte marrë.

Pagesa e parë  e paguar, u pa nga apeli i posaçëm si veprim për kalimin e pronësisë tek kërkuesja Dinaj, se ishte kryer në bashkëpunim me deputetin nën hetim dhe ish bashkëshorten.

Kjo krijon dyshimin citohen vendimet e mëparshme lënë në fuqi si sekuestro preventive nga kushtetuesja, se deputeti ka pastruar para të korrupsionit nëpërmjet zhvendosjes së të drejtave të pasurisë.

ME TE LEXUARAT