Shkak abortet nga Covid-19, bie numri i lindjeve gjatë pandemisë

Aktualitet

Shkak abortet nga Covid-19, bie numri i lindjeve gjatë pandemisë

Bie me 15% numri i lindjeve gjatë periudhës së pandemisë në vendin tonë.

Mjeku obsetër gjinekolog i Maternitetit “Koço Gliozheni”, Nderim Horeshka thotë se, një prej shkaqeve, është aborti spontan për shkak të Covid.


Për shkak të rasteve të rënda apo dhe humbjet e jetës, mjekët apelojnë për marrjen e dozës së tretë nga gratë shtatzënë.


Nga studimet e kryere ka rezultuar bebat e lindur nga nëna të vaksinuara, kanë qenë me imunitet përsa i përket Covid.

ME TE LEXUARAT