Rekord infektimesh në Librazhd/ Pas Tiranës, qyteti me më shumë raste të reja në 24 orë

Aktualitet

Rekord infektimesh në Librazhd/ Pas Tiranës, qyteti me më

24 oret e fundit ka shënuar një rritje të ndjeshme të shifrave të të prekurve me COVID-19, në Qarkun e Elbasanit.

Mbi 90 të prekur në 24 orë, ndërsa rekordin e kanë shënuar bashkitë e vogla. 35 raste vetëm në Bashkinë e Librazhdit, një numër ky shumë i madh në krahasim me numrin e popullsisë të kësaj bashkie.

Nga informacionet që kemi marrë shkak për këtë rritje të ndjeshme të numrit është papërgjegjshmëria e qytetarëve në ruajtjen e masave të sigurisë anticovid, por edhe pjesëmarrja sidomos në raste vdekjesh. Sic e shikoni në një ditë të zakonshme si kjo qyteti i Librazhdit është i tejmbushur dhe shumica e qytetarëve nuk e mbajnë maskën.

Përsa i përket Librazhdit janë gjithashtu edhe 8 mësues pozitiv për këtë ZRVA, ZRVA e Librazhdit. Por një shifër e lartë është shënuar edhe në bashkitë e tjera të Qarkut të Elbasanit, 22 raste bashkia e Peqinit në 24 orë, 10 raste në bashkinë e Gramshit. Dua t’iu kujtoj që në fillimet e tyre të gjitha këta bashki kanë qenë zona të gjelbra, por kalimi i një kohe të gjatë ka bërë që qytetarët tashmë të fillojnë të neglizhojnë masat. Dhe kjo është reflektuar me një rritje të ndjeshme të numrit të të prekurve.

ME TE LEXUARAT