Një grua në krye të SHISH, kush është shqiptarja nga Kosova Vlora Hyseni

Aktualitet

Një grua në krye të SHISH, kush është shqiptarja nga

Kryeministri Edi Rama e ka nominuar tashme zyrtarisht per drejtuese te SHISH.

Emrin e saj e propozoi dje tek Presidenti  Republikes.

Teksa pritet firma e Presidentit Begaj për ta bërë zyrtare, Vlora Hyseni pritet të jetë e para grua që drejton shërbimet e inteligjencës shqiptare.

Merr lajme ekskluzive në Whatsapp

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë në Whatsapp duke klikuar këtu.

Por kush është Vlora Hyseni?
Ajo e ka udhëhequr Agjencinë e Kosovës për Inteligjencë për katër muaj në Kosovë.

Ajo ishte në krye të institucionit më të lartë të sigurisë dhe inteligjencës që nga dhjetori i vitit 2020, kur ishte shkarkuar drejtori Kreshnik Gashi, deri në prill të vitit 2021, kur në detyrën e drejtorit u emërua Petrit Ajeti.

Ajo flet disa gjuhë të huaja. Në shkurt të vitit 2019, Vlora Hyseni ishte emëruar zëvendësdrejtoreshë në Agjencinë e Kosovës për Inteligjencë.

Gjithashtu ka qenë drejtoreshë për marrëdhënie me jashtë në AKI.

ME TE LEXUARAT