Lonely Planet’s: Shqipëria, çmuar si vendi më i mirë për udhëtim në 2023

Aktualitet

Lonely Planet’s: Shqipëria, çmuar si vendi më i mirë

Lonely Planet’s rendit Shqipërinë si një destinacion të çmuar për udhëtim në 2023.

Lonely Planet’s shkruan: “E mbyllur për të huajt për pjesën më të madhe të shekullit të 20-të, Shqipëria ka qenë prej kohësh enigma e Evropës Mesdhetare.

Deri kohët e fundit, malet e saj të rrëmujshme, qytetet e kështjellave dhe plazhet me gaz ishin thjesht një thashetheme në shumicën e hartave të udhëtimit.

Merr lajme ekskluzive në Whatsapp

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë në Whatsapp duke klikuar këtu.

Por, me fundin e një tendosjeje veçanërisht brutale të komunizmit në vitin 1991, Shqipëria hapi paraprakisht portat e saj.

Turistët e parë kureshtarë që erdhën zbuluan një tokë ku kodet e lashta të sjelljes ende mbanin ndikim dhe ku era fishkëllinte nëpër mbetjet e copëtuara të vendeve gjysmë të harruara greke dhe romake.

Një çerek shekulli pasi hoqën prangat e komunizmit, peizazhet mahnitëse malore të Shqipërisë, kështjellat e shkatërruara, kryeqyteti i zhurmshëm dhe plazhet e ëndërruara që rivalizojnë çdo në Mesdhe vazhdojnë të magjepsin.

 

 

ME TE LEXUARAT