U vidhte energjinë elektrike komshinjve, arrestohet shqiptari që ktheu shtëpinë në fabrikë kanabisi

Aktualitet

U vidhte energjinë elektrike komshinjve, arrestohet shqiptari që ktheu

Ngjarja ka ndodhur në 29 nëntor të 2020, ku policët gjetën dhe arrestuan shqiptarin Agim Pashaj duke jetuar në kuzhinën e shtëpisë gjysmë të veçuar në Tooker Road, Rotherham.


Prokurorja Laura Marshall tha se u gjetën 22 kg drogë, me vlerë 220,520 £ paund, dhe se shtëpia prodhonte në vit një sasi prej 100 kg drogë.

Dyshimet u ngjallën kur banorët u ankuan për energji të ulët dhe kompania e energjisë elektrike njoftoi policinë pasi konstatuan se energjia elektrike vidhej nga kjo pronë.

Pashaj i tha policisë: Unë e gjeta veten të mbërthyer në Mbretërinë e Bashkuar pasi nuk kisha para të mjaftueshme për të udhëtuar në shtëpi në Shqipëri.

Kufizimet rreth Covid-19 më lanë këtu dhe po mundohesha për të gjetur punë. M’u ofrua strehim dhe ushqim në këmbim të kujdesit për bimët.

Ai konfirmoi se nuk ishte trafikuar ose detyruar, tha zonja Marshall. Chris Brewin, për të lehtësuar dënimin, tha se Pashaj, i cili nuk ka asnjë dënim të mëparshëm, kishte qenë në Mbretërinë e Bashkuar në mënyrë të paligjshme për 15 muaj, duke punuar në shpërndarje dhe ndërtim.

Pashaj, 49 vjeç, aktualisht nga HMP Doncaster, u deklarua fajtor për prodhimin e kanabisit më 4 janar. Të enjten, gjyqtari Michael Slater e dënoi atë me 27 muaj burg.

ME TE LEXUARAT