“Ismail Kadare ishte në listë për t’u arrestuar”, ish-kryehetuesi Lame: Ka një dokument që…

Aktualitet

“Ismail Kadare ishte në listë për t’u

Ish-kryehetuesi Qemal Lame thotë në emisionin “Kjo Javë” në News 24, se në listën për t’u arrestuar ka qenë edhe Ismail Kadare.

“Ismail Kadare ishte personi që do të arrestohej. Ai nuk u arrestua pikërisht për shkak të kontributit që kishte dhenë, por në çdo rast mund të deklrohej i pavlefshëm për interesa të pushtetit.

Të hidhte veprën e Ismailit në kosh do të thotë të hidhje poshtë veprën e Enver Hoxhës. Urdhri ka qenë konkret.

Merr lajme ekskluzive në Whatsapp

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë në Whatsapp duke klikuar këtu.

Në dosjen hetimore janë dokumentet konkrete të Fiqiret Shehut, Bashkim Shehut dhe Skënder Shehut që akuzojnë Kadri Hazbiun dhe më vonë del përgjegjësia për Mehmet Shehut, Kadri Hazbiut.

Janë dokumente konkrete që akuzohet konkretisht Ismail Kadare.

Në librin “Kur hidheshin themelet” ka një faks-mile dhe një nga personat që akuzohej për zgjerim të veprimtarisë armiqësore ishte edhe Ismail Kadare.

Hetuesit që kanë pasur këtë çështje, një nga hetuesit mund të pyetet akoma”, tha ai.

ME TE LEXUARAT