Festë në Burrel, familjarët presin lirimin e të burgosurit me fishekzjarre

Aktualitet

Festë në Burrel, familjarët presin lirimin e të burgosurit

Qindra familje shqiptare kanë përjetuar momente lumturie këtë të mërkurë, pasi familjarët e tyre përfituan nga amnistia penale, duke dalë nga qelitë e të gjithë vendii.

Mes takimeve të përlotura dhe përmallimeve, një i dënuar që përfitoi nga amnistia penale në burgun e Burrelit është pritur ndryshe.

Familjarë e miq i kishin rezervuar një pritje të veçantë me fishekzjarre, duke bërë dallimin nga të tjerët.

Merr lajme ekskluzive në Whatsapp

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë në Whatsapp duke klikuar këtu.

Pas shumë debatesh, ligji i amnistisë penale u miratua më 4 prilll në Kuvendin e Shqipërisë. Nga kjo amnisti përfitojnë personat të cilëve dënimi u ka marrë formë të prerë deri në datën 31 mars 2024.

Përfitojnë të dënuarit burra që u kanë mbetur pa vuajtur më pak se 4 vjet dhe gratë e të miturit që u kanë mbetur 5 vite, gratë që janë mbi 50 vjeç, burrat mbi 60 vjeç dhe personat që kanë qenë nën moshën 18 vjeç kur kanë marrë dënimin.

Ulja e dënimit do të jetë në 1.5 vite për burrat dhe 2 vite për gratë si masë lehtësuese.

 

ME TE LEXUARAT