“Delet janë jeta ime”, 53-vjeçari që kujdeset për 1600 dele

Aktualitet

“Delet janë jeta ime”, 53-vjeçari që kujdeset

Pas kullotjes që bëjnë, ky vend me hije i bashkon delet bashkë me pronarin e tyre.

Kujdesin dhe kohën që Naim Gojnovci ia kushton deleve, bënë që shoqëria me to të jetë e ngushtë.

Familja Gojnovci nga Lismiri i Fushë Kosovës, kultivimin e deleve e ka të trashëguar me breza.

Merr lajme ekskluzive në Viber

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë në Viber duke klikuar këtu.

Gojnovci thotë në T7 se përfitimet prej tyre nuk janë të mëdha, por shton se këtë punë nuk do ta ndërronte me asgjë tjetër.

Kullosja e tyre afër fushave të Obiliqit, ku edhe prodhohet rryma, nuk paraqet ndonjë pengesë për të.

Përveç kujdesit të Gojnovcit, delet kanë edhe tre mbikëqyrës të tjerë.

53-vjeçari pret që në të ardhmen ta rrisë edhe më shumë numrin e tyre.

ME TE LEXUARAT