Pasoja të rënda, Ministria e Ekonomisë: Pandemia ka rritur borxhin publik të Shqipërisë në 10 miliardë

Aktualitet
Pasoja të rënda, Ministria e Ekonomisë: Pandemia ka rritur

Pandemia e Covid-19 çoi stokun e borxhit publik të Shqipërisë në 10 miliardë Euro, duke arritur nivelin më të lartë historik.

Sipas të dhënave zyrtare të Ministrisë së Financave dhe Ekonomisë, borxhi publik i vendit u shtua gjatë vitit të shkuar me 900 milionë Euro, duke përbërë kështu edhe rritjen më të lartë të shumës që është marrë hua nga qeveritë në dekadën e fundit.

Në total, borxhi publik zë 77.8% të prodhimit të brendshëm bruto, pak më ulët se parashikimet e qeverisë gjatë ndryshimit të buxhetit në krizën e pandemisë, se borxhi do të arrinte në 80% të prodhimit kombëtar.

Në vlerësimet e Ministrisë së Financave edhe rritja ekonomike e vendit ka shënuar një rënie me normën 6.

ME TE LEXUARAT