Mbani larg kancerin e zorrëve, ushqimet që mbani në frigorifer vrasin këtë sëmundje

Soft
Mbani larg kancerin e zorrëve, ushqimet që mbani në frigorifer

Kancer, pas Covid-19, është një nga sëmundjet që po vret më shumë njerëzit në të gjithë botën. Së fundmi është bërë shumë e frikshme, kanceri i zorrëve, duke ngritur mjekët të këshillojnë sesi ta parandalojmë.

Studiues nga Franca, Holanda dhe Kanada, pas një studimi, treguan se perimet dhe frutat do ju ndihmojnë. Një marrje shumë e lartë e produkteve tregoi përfitimin më të madh duke ulur rrezikun e kancerit të zorrëve me 52 për qind. Një rritje vetëm e perimeve kishte rezultate pozitive gjithashtu.

Studimi zbuloi gjithashtu se perime të caktuara, të tilla si bishtajore, lakër dhe zarzavate të tjera si lulelakër, brokoli dhe lakër jeshile ishin të lidhura me një rrezik të zvogëluar ndjeshëm të kancerit të zorrëve. Sidoqoftë, doza optimale e nevojshme për tu mbrojtur nga sëmundja nuk mund të përcaktohej.

Duhet të theksohet se disa studime në analizë nuk erdhën në përfundim se frutat dhe perimet të kishin efekte të rëndësishme mbrojtëse për kancerin e zorrës së trashë. Studime të caktuara gjithashtu dhanë rezultate kontradiktore, pasi ato nuk treguan efekte statistikisht të rëndësishme të një marrje të lartë të perimeve ose frutave në rrezikun e kancerit të zorrëve.

ME TE LEXUARAT