Organizoi takim politik në kundërshtim të rregullave anti-Covid, gjobitet me 5 milionë lekë drejtuesi i PD-së në Korçë

Nga Rrjeti
Organizoi takim politik në kundërshtim të rregullave anti-Covid,

Drejtuesi Politik i PD-së në Korçë Edmond Spaho është gjobitur me 5 milionë lekë nga policia për organizim të aktiviteteve politike në kundërshtim me Aktin Normativ për përhapjen e Covid-19.

Ndërkaq, me 1 milionë lekë u ndëshkua pronari i lokalit që lejoi zhvillimin e këtij aktiviteti në Menkulas të Devollit.

NJOFTIMI I PLOTË

Organizoi aktivitet politik në kundërshtim me Aktin Normativ për marrjen e masave parandaluese për përhapjen e COVID-19, ndëshkohet me masë administrative 5.000.000 lekë, përfaqësuesi i një subjekti politik.

Njëkohësisht, ndëshkohet me masë administrative 1.000.000 lekë, pronari i lokalit që lejoi zhvillimin e këtij aktiviteti.

Shërbimet e Komisariatit të Policisë Devoll, pas konstatimit se në fshatin Menkulas, Devoll, në ambientet e një lokali, përfaqësuesi i një subjekti politik konkretisht shtetasi E. S., kishte organizuar një takim me grumbullime personash, në kundërshtim me Aktin Normativ Nr. 3, datë 15.03.2020, Neni 3, pika 2, në zbatim të këtij akti, e kanë ndëshkuar shtetasin e mësipërm me masën administrative 5.000.000 lekë.

Gjithashtu është ndëshkuar me masë administrative 1.000.000 lekë, pronari i lokalit, shtetasi S. Gj., pasi lejoi zhvillimin e aktivitetit në ambientet e lokalit të tij, duke shkelur Aktin Normativ.

Drejtoria Vendore e Policisë Korçë apelon për të gjithë qytetarët, pronarët dhe administratorët e lokaleve, që të respektojnë me korrektësi masat anticovid për të bërë të mundur shkëputjen e zinxhirit të infektimit nga virusi dhe fton qytetarët të denoncojnë në Komisariatin Dixhital, cilindo që nuk respekton këto masa kufizuese, duke u kthyer në burim rreziku për qytetarët.

ME TE LEXUARAT