Të mbijetuarit e Holokaustit marrin vaksinën anticovid

Bota
Të mbijetuarit e Holokaustit marrin vaksinën anticovid

Të mbijetuarit e Holokaustit në Austri dhe Sllovaki ditën e sotme po marrin dozën e parë të vaksinës së koronavirusit.

Sipas medias së huaj, ata u nderuan në një mënyrë të veçantë në 75-vjetorin e lirimit nga kampi i vdekjes në Auschwitz, ku nazistët vranë më shumë se një milion hebrenj dhe të tjerë.

Më shumë se 400 të mbijetuar austriakë, shumica në të 80-at ose 90-tat e tyre, po vaksinohen sot në qendrën më të madhe të vaksinimit të Vjenës në qendrën e konventave të kryeqytetit Austri.

“Ne ua kemi borxh atyre. Ata kanë vuajtur kaq shumë trauma dhe janë ndjerë edhe më të pasigurt gjatë kësaj pandemie”, tha Erika Jakubovits, organizatore e Komunitetit Hebre të Vjenës për vaksinimin.

Jakubovits organizoi vaksinimin me mbështetjen e ministrisë austriake të shëndetësisë dhe zyrtarëve të qytetit të Vjenës. Dymbëdhjetë mjekë, të gjithë anëtarë të komunitetit hebre të Vjenës, dolën vullnetarë për të vaksinuar të mbijetuarit.

Ditën e sotme nuk po vaksinohen vetëm të mbijetuarit e Holokaustit, por edhe të gjithë hebrenjve të tjerë në zonë që janë mbi 85 vjeç.

“Disa të mbijetuar nga komuniteti hebre prej 8,000 personash në Vjenë kishin marrë tashmë vaksinën në dhjetor”, tha Jakubovits.

ME TE LEXUARAT