Spanja dhe Republika Çeke pezullojnë vaksinimin, arsyeja e përbashkët

Bota
Spanja dhe Republika Çeke pezullojnë vaksinimin, arsyeja e

Autoritetet shëndetësore të Madridit pezulluan vaksinimet kundër Covid-19 duke filluar nga nesër dhe për të gjithë javën e ardhshme, tha sot nënkryetari i rrethit të Madridit Ignacio Aguado.

“Distrikti ka ndaluar vaksinimet në mënyrë që të ruhet doza e dytë e atyre që kanë marrë të parën, u tha Aguado gazetarëve.

“Rajoni i Madridit tashmë ka vaksinuar 180,000 njerëz që nga fillimi i fushatës së vaksinimit. Për fat të keq, siç dyshojmë, shkalla e vaksinimeve është ndalur,” shtoi ai.

Spanja u ka dhënë pak më shumë se 1.3 milion doza grupeve prioritare, rreth 10% e të cilave tashmë kanë marrë dozën e dytë. Gjatë kësaj faze të parë, qeveria ka në plan të vaksinojë rreth 2.5 milion njerëz deri në fund të Shkurtit.

Në të njëjtën kohë, Ministria çeke e Shëndetësisë rekomandoi që vaksinat të ndërpriten me dozën e parë për dy javë. Rekomandimi i drejtohet koordinatorit rajonal përkatës i cili duhet të vlerësojë situatën e secilës fushë specifike.

“Ministria e Shëndetësisë rekomandon përfundimin e vaksinimeve të dozës së parë ” tha zëdhënësi i ministrisë Barbora Petrova.

ME TE LEXUARAT