Goditi mbi 500 pasuri krimi, OFL përfundon në Gjykatë Kushtetuese

Aktualitet
Goditi mbi 500 pasuri krimi, OFL përfundon në Gjykatë Kushtetuese

TIRANË- Operacioni Forca e Ligjit i cili prej afro një viti goditi pasuritë e mbi 500 subjekteve me rekorde kriminale pritet të përfundojë në dyert e Gjykatës Kushtetuese.

ReportTv ka mësuar se disa subjekte të prekura nga OFL nëpërmjet avokatëve të tyre do të depozitojnë paditë në Kushtetuese.

Ndër argumentet e tyre për rrëzimin e OFL-s dhe shpalljen e saj antikushtetuese janë mungesa e emergjencës për të nxjerrë aktin normativ si dhe zgjatjen e afatit edhe pas mbarimit të mandatit të saj më 31 dhjetor 2020.

SPAK: Merrnin 1-3 mijë euro për çdo subjekt

OFL prej 31 dhjetor 2020 nuk dërgon më formularë tek subjektet ndërsa ato procese të hapura në SPAK dhe GJKKO vazhdojnë edhe përtej këtij afati.

ME TE LEXUARAT