Investim 1.5 milionë dollarë në nënstacionin elektrik në Librazhd, Balla: I shërben 45 mijë banorëve

Aktualitet
Investim 1.5 milionë dollarë në nënstacionin elektrik

Investimi kapital që OSHEE ka kryer në nënstacionin elektrik të Librazhdit, me një vlerë prej 1.5 milionë dollarë, zgjidh një herë e mirë problemin e energjisë elektrike për 45 mijë banorë të Bashkisë Librazhd.

Investimi i fundit ishte bërë në vitin 1967 dhe amortizimi për shkak të kohës së gjatë, shtimi i popullësisë gjithshtu kërkonion një nevojë urgjente për investim.

Kryetari i Grupit Parlamentar të Partisë Socialist Taulant Balla i shoqëruar nga kryetari i Bashkisë, Kastriot Gurra inspektoi nga afër përfundimin e këtij investimi të rëndësishëm për banorët e Librazhdit.

foto galeri foto galeri foto galeri foto galeri foto galeri 12345PreviousNext

Në fjalën e tij, Balla theksoi se investimi ishte i merituar për një nga qytetet i cili historikisht ka qenë i rregullt në pagesat e energjisë eklektrike, ndërkoqë që vuri në dukje se 7 vite më parë ky investim do të ishte i paimagjinueshëm.

“Mirëadministrimi i OSHEE ka krijuar mundësinë që, jo vetëm të rrisë nivelin e arkëtimeve dhe uljen e humbjeve në rrjet, por edhe të kryejë investime të këtij lloji.

Bien të gjithë dakord që 6-7 vite më parë këto lloj investimesh ishin të pamundura dhe as mund të mendoheshin. Ky është investim ka ardhur si pasojë edhe e këtij mirëadministrimi. Qytetarët paguajnë energjinë elektrike, qytetarët duan të marrin shërbimin”, deklaroi Balla.

Në nënstacionin Elektrik të Librazhdit është vendosur një transformator i teknologjisë së lartë, prodhim amerikan me kapacitet 110/20KV 40-50 MVA, i cili përballon plotësisht nevojat e Librazhdit dhe ka një garanci 40 vjeçare pune. Vlera e investimit të OSHEE është 1.5 milionë dollarë duke garantuar nivel të mirë dhe stabël tensioni sipas standardeve të Bashkimit Europian. Nënstacioni i vjetër ishte ndërtuar në vitin 1967.

 

ME TE LEXUARAT