Pse burrat që martohen me gra të huaja janë më të lumtur

Soft

Shumë yje të Hollywood si George Clooney apo Matthew McConaughey kanë gjetur lumturinë e tyre me gra të huaja. Martesat ndërkulturore janë dicka e veçantë që mund të ndryshojë jetën e një burri për mirë.

 

  1. Ata mësojnë një gjuhë të re.

Ky mund të jetë justifikimi i përsosur për të pasuruar gamën e dijes me një gjuhë shtesë, dhe ata madje kanë mësuesin e tyre personal. Megjithëse mund të flisni të dy në të njëjtën gjuhë, familjet mund të mos flasin, prandaj mësimi qoftë i disa fjalëve është thelbësor për t'i njohur. Sigurisht, të qënit dygjuhësh (ose tregjuhësh!) Ka përfitime të mëdha për mendjen e gjithëkujt pasi gjithashtu fiton një perspektivë të re për botën.

  1. Ata udhëtojnë më shumë.

Sigurisht, me një grua që ka një familje jashtë vendit, vijnë shumë udhëtime jashtë shtetit. Kjo mund të jetë mundësia e përsosur që ata të shtojnë një pushim të shkurtër extra gjatë rrugës për të vizituar familjarët dhe miqtë. Fluturimet mund të shndërrohen në mini-aventura. Ekziston edhe bonusi shtesë i të pasurit 2 pasaporta, duke dhënë mundësinë e të udhëtuar më lehtë.

  1. Ndryshe nga të tjerët ata bëjnë 2 dasma.

Gjithmonë një festë me miqtë dhe familjen na mbush me hare, dhe çfarë feste e ka më të fortë këtë efekt sesa një martesë!

Sidoqoftë studimet e fundit na tregojnë se ky fenomen po rrallohet, pasi më pak njerëz po vendosin të celebrohen gjatë dekadave të fundit.

  1. Ata festojnë më shumë festa kalendarike e ditë pushimi sesa më parë.

Ndarja e traditave kulturore mund të jetë një pjesë emocionuese në çdo marrëdhënieje, jo vetëm që burrat mund të gëzojnë pushime të reja, por ata gjithashtu mund të ndajnë traditat e tyre me bashkëshortet, duke rijetuar entuziazmin nëpërmjet tyre përsëri.

Ndarja e këtyre momenteve së bashku mund të jetë një pjesë e rëndësishme e një martese të fortë, dhe studimet tregojnë se një martesë e shëndetshme ka përfitime të mëdha për mirëqënien e trupit e mendjen tonë.

  1. Dashuria kalon nëpërmjet stomakut

Me një kulturë tjetër vjen edhe kuzhina e saj, me fjalë të tjera, një mundësi për të zbuluar një pjatë të re të preferuar. Ushqimi mund të jetë porta hyrëse në një kulturë dhe është një mënyrë e shijshme për të që të kuptojë më shumë për gruan e tij dhe nga është.

Antropologët e konsiderojnë ushqimin si shumë të rëndësishëm për marrëdhëniet tona shoqërore dhe komunikimin, pasi është diçka që mund ta ndajmë së bashku.

 

ME TE LEXUARAT