Fabrika me sasi të madhe kanabisi zbuloht pranë Bankës qendrore të shtetit

Bota

Policia e Londrës ka zbuluar dhe shkatërruar një fabrikë kanabisi në zemër të Londrës pas raporteve në lidhje me erën e fortë të bimës.

Zyrtarët gjetën 826 bimë në bodrumin e një prone jo-rezidenciale në Throgmorton Street në Qytetin e Londrës – ku përshihet rrethi financiar i kryeqytetit dhe shtëpia e Bankës së Anglisë, si dhe atraksione përfshirë Katedralen e Shën Palit dhe Tregun e Leadenhall.

Forca e policisë tha se ishte fabrika e parë e kanabisit e gjetur në Qytetin e Londrës dhe sugjeroi që kriminelët kishin përfituar nga ulja e këmbëve për shkak të kufizimeve të vazhdueshme të bllokimit të koronavirusit në Mbretërinë e Bashkuar.

Oficerët zbuluan operacionin e paligjshëm në 13 janar dhe hynë në ambientet me një urdhër në 14 janar.

"Kjo është fabrika e parë e kanabisit në Qytet, pa dyshim që po ngrihet në përgjigje të më pak njerëzve që ndodhen gjatë dhe gjatë gjithë pandemisë të cilët mund të kenë vërejtur ndonjë aktivitet të pazakontë", tha inspektori i përkohshëm i detektivit Andy Spooner, i cili po drejton hetimin.

"Sidoqoftë, kjo tregon se Policia e Qytetit të Londrës vazhdon të monitorojë në mënyrë aktive Square Mile, duke u kujdesur për çdo krim të kryer."

Policia raporton se ka arrestuar dy persona.

ME TE LEXUARAT