Cfarë po ndodh? “Bum” infektimesh mes mjekëve e infermierëve të vaksinuar

Soft
Cfarë po ndodh? “Bum” infektimesh mes mjekëve e

Nje numer i larte, ne fakt “bum” të infektuarish mes punonjësve shëndetësore të cilët kanë marrë dozën e parë të vaksinës kundër koronavirusit.

Sipas “La Repubblica”, diçka e tillë është vënë re në Palermo, në Urgjencë dhe Kardiologji.

Deri tani janë numëruar rreh 20 mjekë dhe infermirë të infektuar, edhe pse kanë marrë dozën e parë të vaksinës mes 31 dhjetorit dhe 7 janarit. Ata po resin dozën e dytë.

Profesori i Higjenës në Universitetin e Palermos dhe drejtori i Institutit të Higjienës së Poliklinikës pyetën kompaninë “Pfizer Italia” nëse shpërthimi i infeksionit ka ndodhur sepse vaksina ndërhyn në testin e shpejtë.

Profesori tha se ky është vetëm një sugjerim dhe nuk ka bazë shkencore.

ME TE LEXUARAT