E pazakontë, Trump mori në Florida valixhen bërthamore së bashku me kodet

Bota

Joe Biden u betua sot si presidenti i 46-të i Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Megjithatë, Donald Trump dhe Melania nuk morën pjesë në këtë ceremoni siç e do tradita.

Ndërsa nisej për në Florida, Trump mori me vete edhe valixhen e famshme me kodet bërthamore të vendit.

Valixhja është kthyer në Shtëpinë e Bardhë nga një zyrtar ushtarak i autorizuar, pas mesdite kur Biden ishte zyrtarisht president i vendit.

Donald Trump është i pari president amerikan që pas një shekulli nuk mer pjesë në inagurimin e pasardhësit të tij, duke thyer një traditë të hershme.

ME TE LEXUARAT