Publikohet kontrata "Top-Secret" e qeverisë me Pfizer, zbulohet data e nisjes së vaksinimit masiv

Politikë

Kontrata “Top-Secret” e qeverisë shqiptare me kompaninë Pfizer duket se nuk është më e tillë, pasi janë publikuar edhe disa foto të kësaj kontrate.

Sipas fotove të publikuara nga portal Gogo.al, shihet se gjatë muajve janar dhen shkurt do të vijnë 40 mijë e 950 doza, ndërkohë që pjesa tjetër e 499.590 vaksinave të porositura do të vijë në vjeshtë dhe dimër.

Kjo do të thotë që vaksinimi masiv në Shqipëri do të fillojë gjatë vjeshtës, ku kryeministri Rama është shprehur se vaksina do të jetë falas dhe jo me detyrim.

Çmimi i një doze është 12 dollarë, ndërsa çmimi total që do të pagyuajë qeveria është 6 milionë euro, nga të cilat 3 milionë euro janë parapagim.

ME TE LEXUARAT