Ministri grek: Zgjerimi i ujërave territoriale në Kretë do të përfshijë pjesën lindore

Bota
Ministri grek: Zgjerimi i ujërave territoriale në Kretë do

Zgjerimi i ujërave territoriale në Kretë përfshin hapat e ardhshëm të politikës së jashtme greke, ndërsa ministri i Jashtëm Nikos Dendias ka deklaruar së fundmi se zgjerimi nuk do të kufizohet vetëm në pjesën jugore, por gjithashtu do të përfshijë pjesën lindore të ishullit.

Ministri i Punëve të Jashtme, e bëri këtë deklaratë në seancën Plenare të Parlamentit duke iu përgjigjur raportuesit të opozitës, George Katrougalos.

Përveç kësaj, ai shpjegoi se nuk ka asnjë ndryshim mendimi midis Megaro Maximos dhe ministrisë për çështjet e shelfit kontinental, zonave të pakufizuara, etj.

“Unë e kuptoj që disa njerëz duan ta paraqesin atë si një mospërputhje, por nuk ekziston”, tha Nikos Dendias.

Në të njëjtën kohë, ai se kryeministri nuk do të negociojë ujërat territoriale. “Lidhur me interpretimin e dhënë në pozicionin e kryeministrit se ai do të negocionte ujërat territoriale, kjo bie ndesh me logjikën. Askush nuk do të negociojë ujërat territoriale sepse kjo është një çështje e sovranitetit”, theksoi ai.

Mbështetja unanime e partive parlamentare në projekt-ligjin për zgjerimin e ujërave territoriale në Jon u vu në dukje nga Ministri i Punëve të Jashtme Nikos Dendias, duke theksuar se territori rritet me 10%.

ME TE LEXUARAT