Kina ndërton qendër gjigante karantine

Bota
Kina ndërton qendër gjigante karantine

Kina po ndërton një qendër gjigante karantine Covid-19 në periferi të qytetit Shijiazhuang, për të frenuar shpërthimet në rritje të qytetit.

Objekti, i cili do të jetë gati brenda disa ditësh, do të jetë mjaft i madh për të zhvendosur zona të tëra nëse ka ndonjë rishpërthim të virusit.

Kina e ka futur virusin nën kontroll, por ende regjistron shpërthime të vogla, të lokalizuar. Skenat jashtë Shijiazhuang, Kina veriore, të kujtojnë përpjekjet e Pekinit në fillim të vitit të kaluar për të ndërtuar spitale të improvizuara fushore në Wuhan, qyteti qendror ku u shfaqën rastet e Covid-19 brenda disa ditësh nga shfaqja e virusit.

Ndërtesat e karantinës në Shijiazhuang janë të pajisura me tualete, wifi dhe ajër të kondicionuar. Objekti pritet të ketë dhoma të mjaftueshme për të mbajtur më shumë se 4,000 njerëz sapo të përfundojë, tha transmetuesi shtetëror CCTV të martën.

ME TE LEXUARAT