Etna jep ‘shfaqje’ për banorët italianë, gjatë natës del llava nga vullkani 

Bota
Etna jep ‘shfaqje’ për banorët italianë, gjatë

Etna ka dhënë një ‘shfaqje’ për banorët italianë gjatë natës pasi është riaktivizuar dhe llava ka dalë nga dy anë në majë të vullkanit.

Fillimisht doli nga krateri Jug-lindor dhe u drejtua nga shkretëtira e Valle del Bove duke arritur një lartësi prej rreth 2,900 metra mbi nivelin e detit.

Më pas, llava doli nga ana veriore e kraterit. Këto fenomene, të cilat ishin të kufizuara vetëm në majën e vullkanit ishin të dukshme nga Catania dhe Taormina.

Etna mbetet një prej vullkaneve më aktive në botë. Që prej 1750-ës, shtatë prej shpërthimeve të saj kanë pasur një kohëzgjatje prej 5 vjetësh, më shumë se çdo vullkan tjetër, përveç Vezuvit.

ME TE LEXUARAT