Qarkullonte prej muajit maj, si quhet nga shkencëtarët varianti i ri i koronavirusit

Bota
Qarkullonte prej muajit maj, si quhet nga shkencëtarët varianti i ri i

Shkencëtarët kanë zbuluar një variant të ri të koronavirusit në Kaliforni, ndërsa shteti vazhdon të luftojë me një numër në rritje të rasteve dhe vdekjeve.

Varianti i ri u pa për herë të parë në Danimarkë por nuk është më transmetues se tjetri.

Ky variant i ri, i njohur si L452R dhe qarkullon që në muajin maj, tregojnë mostrat. Ky variant ka qenë i lidhur me shpërthime të shumta në Santa Clara County, duke përfshirë një një dhomë urgjence në Kaiser Permanante që infektoi më shumë se 90 persna.

Mbetet e paqartë nëse varianti i ri është më ngjitës apo thjesht bëhet më lehtë i identifikueshëm ndërsa laboratorët kryejnë renditjen e gjenomit. Varianti është gjithashtu i ndryshëm nga ai shumë infektiv i identifikuar për herë të parë në Mbretërinë e Bashkuar që është përhapur në pjesën më të madhe të botës.

ME TE LEXUARAT