Shkencëtarët zbulojnë planetin e ngjashëm me Tokën

Teknologji
Shkencëtarët zbulojnë planetin e ngjashëm me Tokën

Shkencëtarët kanë zbuluar një planet të madh 'super Tokë' pranë një prej yjeve më të vjetër në galaktikë.

Daily Mail tregon se planeti, i quajtur TOI-561b, është rreth 50 përqind më i madh se Toka, por kërkon më pak se gjysmë dite për të orbituar yllin e tij.

Kjo është pjesërisht për shkak të afërsisë së planetit me yllin e tij, e cila gjithashtu rezulton në temperatura të sipërfaqes me flluska mbi 1,700 ° C (3,000 ° F).

Ndërsa ka të ngjarë të jetë shumë e nxehtë për të pritur jetë aliene, ekzistenca e planetit sugjeron që universi ka formuar planetë shkëmbor pothuajse që nga fillimi i tij 14 miliardë vjet më parë.

Ndërsa ka të ngjarë të jetë shumë e nxehtë për të pritur jetë aliene, ekzistenca e planetit sugjeron që universi ka formuar planetë shkëmbor pothuajse që nga fillimi i tij 14 miliardë vjet më parë.

Një analizë fillestare sugjeron që, ndërsa planeti ka afërsisht trefishin e masës së Tokës, dendësia e tij është në të vërtetë e njëjtë me planetin tonë.

Profesori Stephen Kane, një astrofizikan planetar në Universitetin e Kalifornisë, Riverside, dhe anëtar i ekipit në studim, tha: 'Kjo është për t'u habitur sepse ju do të prisni që dendësia të jetë më e lartë.

'Kjo është në përputhje me nocionin se planeti është jashtëzakonisht i vjetër.'

Ndërsa planetët plaken, ato bëhen më pak të dendura, sepse jo aq shumë elementë të rëndë janë në dispozicion si kur ato formohen, shtoi profesor Kane.

ME TE LEXUARAT