OBSH ngre alarmin: Varianti britanik i Covid-19 i pranishëm në 50 vende, mund të shfaqen dhe të tjerë

Bota
OBSH ngre alarmin: Varianti britanik i Covid-19 i pranishëm në 50

Varianti britanik i Covid-19, i raportuar nga autoritetet britanike në Organizatën Botërore të Shëndetësisë më 14 dhjetor, deri tani është i pranishëm në 50 vende.

Ndërsa varianti tjetër ai i Afrikës së Jugut është zbuluar në 20 shtete bën me dije OBSH-ja. Ndërkohë OKB-ja raportoi gjithashtu për një variant të ri të identifikuar nga autoritetet japoneze tek personat që janë kthyer nga Brazili, mbi të cilin po punohet për të zbuluar më tej të dhëna për të.

Varianti anglez dhe ai afrikano jugor janë të transmetueshëm por jo më të rrezikshëm. OBSH-ja tha më tej se sa më shumë të përhapet virusi, aq më shumë mundësi ka për të ndryshuar kështu që duhet të presim që të shfaqen më shumë variante të Covid-19.

ME TE LEXUARAT