Drejtuesi i Pfizer: Nuk ka garanci që të vaksinuarit nuk e transmetojnë Covid-19

Soft
Drejtuesi i Pfizer: Nuk ka garanci që të vaksinuarit nuk e

Marrja e vaksinës kundër koronavirusit, të paktën e asaj të Pfizer, nuk garanton mostransmetimin e koronavirusit. “Mendoj që është diçka që duhet ekzaminuar. Nuk jemi të sigurt për këtë”, tha CEO i kompanisë amerikane, Albert Bourla, kur u pyet nga gazetari i NBC, Lester Holt, nëse një dozë e vaksinës do të parandalonte infektimin e të tjerëve.

Pfizer ka deklaruar se vaksina e saj është 95% efektive në parandalimin e zhvillimit të Covid-19, sëmundjes së shkaktuar nga koronavirusi i ri, por gjatë analizave, kompania nuk ka mbledhur të dhëna nëse personat vullnetarë që morën vaksinën infektuan të tjerë apo jo.

Bourla u kritikua kur Pfizer shpalli rezultatet e testimeve të saj për vaksinën, pasi shiti aksione të tij në kompani me vlerë 5,6 milionë dollarë. Por një zëdhënës tha se veprimi ishte pjesë e një plani të miratuar që më parë nga CEO i kompanisë, dhe ai e bën rregullisht këtë gjë. Në total, Bourla shiti 132508 aksione të tij te Pfizer, me vlerë 41,94 dollarë secili.

ME TE LEXUARAT