Paralajmërimi i OBSH: Kujdes, dalja e vaksinave s'do të thotë zero Covid

Soft
Paralajmërimi i OBSH: Kujdes, dalja e vaksinave s'do të

Dalja e vaksinave efektive kundër COVID-19 dhe optimizmi që e shoqëron atë nuk duhet të ulin vigjilencën ndaj virusit.

Organizata Botërore e Shëndetësisë paralajmëroi sot se ato nuk do ta eliminojnë virusin, prandaj nuk duhet ulur vigjilenca.

OBSH

“Vaksinat nuk nënkuptojnë COVID zero”, tha Mike Ryan, drejtori i urgjencës i OBSH-së, duke shtuar se: “Ne kemi arritur në një pikë kthese në pandemi.

Ne kërkojmë nga njerëzit që të vazhdojnë përpjekjet e tyre përpara COVID-19”.

Nga ana e saj, drejtorja e pandemisë në OBSH, amerikania Maria van Kerkov u bëri thirrje qytetarëve që “me të vërtetë të mendojnë se çfarë do të bëjnë” gjatë sezonit festiv, në mënyrë që të kufizojnë transmetimin e virusit.

“Vendimet që marrim tani mund të shënojnë jetë ose vdekje për ne, për familjen tonë”, tha ai.

“Përparimi në fushën e vaksinave po na rrit moralin dhe ne tani mund të fillojmë të shohim dritën në fund të tunelit”, tha Drejtori i Përgjithshëm i Organizatës Botërore të Shëndetësisë, Tantros Antanom Gebregesous.

Zyrtarët e OBSH gjithashtu paralajmëruan gjatë një konference për shtyp në lidhje me ndjenjën e rreme të sigurisë që mund të shkaktojnë vaksinat.

“Sapo të zhvillohen vaksinat, qytetarët duhet të vazhdojnë t’i përmbahen masave të shëndetit publik në mënyrë që të gjithë të mbrohen”, tha ai.

Drejtori i Përgjithshëm i Organizatës Botërore të Shëndetësisë gjithashtu mirëpriti njoftimin e bërë nga Presidenti i zgjedhur i SHBA Joe Biden dhe ish Presidenti i Barack Obama George Ë. Bush.

Bush dhe Bill Clinton , të cilët thanë se ishin gati të vaksinoheshin publikisht për COVID-19 në mënyrë që të inkurajonin bashkëqytetarët e tyre të bënin të njëjtën gjë.

“Kjo është një ide e mirë. Do të isha i lumtur të bëja të njëjtën gjë. Por në të njëjtën kohë, duhet të jem i sigurt se është radha ime, sepse nuk dua të bëj vaksinën“, e një tjetri, iu përgjigj ai një pyetje mbi këtë temë.

ME TE LEXUARAT