Covid-19 gjunjëzon botën, 58 milionë persona të infektuar, 1,3 milionë viktima

Bota
Covid-19 gjunjëzon botën, 58 milionë persona të infektuar,

Situata në botë për sa i përket COVID-19 është tepër alarmante, mbi 58 milion raste aktive me COVID-19 janë të regjistruara aktualisht dhe mbi 1,3 milionë persona kanë humbur betejën me virusin.

Sipas statistikave zyrtare të ëorldometer vendet me prekura për sa i përket infektimeve në botë janë Shtetet e Bashkuara të Amerikës me 12,457,683 raste në total.

Pas Amerikës shqetësuese është situata edhe në Indi, Brazil, Francë të cilat gjithashtu kanë një numër tepër të lart rastesh ditore me COVID-19.

Pavarësisht se planeti jonë është pushtuar nga një pandemi serioze qeveritë e shteteve mundohen të bëjnë maksimumin me qëllim minimizimin e infektimeve.

Numri total i të shëruarve në botë është 40,603,929 shifër e cila është shumë shpresëdhënëse.

ME TE LEXUARAT