Masat anti-Covid, kryeprokurori Çela pezullon aplikimet në KLP

Aktualitet
Masat anti-Covid, kryeprokurori Çela pezullon aplikimet në KLP

Kryeprokurori i Përgjithshëm, Olsian Çela, ka pezulluar procedurën për plotësimin e vendeve vakante në Këshillin e Lartë të Drejtësisë.

Ky vendim vjen pas urdhrit të Komitetit Teknik të Ekspertëve për të ndaluar grumbullimet në vende të mbyllura apo të hapura.

“Pershendetje te gjitheve! Me urimin qe te jeni sa me mire me shendet lutem gjeni si me poshte njoftimin per pezullimin e procedurës së shprehjes së interesit për kandidatë në Këshillin e Lartë të Prokurorisë, KLP .

Tiranë, 18.11.2020 Prokurori i Përgjithshëm z.Olsian Çela nisur nga vijueshmëria e gjendjes së epidemisë në vend të krijuar nga përhapja e COVID-19, në zbatim të vendimit të Komitetit Teknik të Ekspertëve të datës 17.11.2020 dhe Urdhrit të Ministrit të Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale nr. 633, datë 17.11.2020 “Për ndalimin e grumbullimeve në vende të mbyllura apo të hapura”, ka vendosur pezullimin e procedurës së shprehjes së interesit për kandidatë në Këshillin e Lartë të Prokurorisë, shpallur në datë 13.11.2020, deri në një njoftim të dytë.

Prokurori i Përgjithshëm çmon se shmangja e grumbullimeve të këtij lloji, si rrezik i lartë për përhapjen e virusit, është e vetmja garanci për kufizimin e përhapjes së infeksionit dhe siguron mbrojtjen e shëndetit të prokurorëve, oficerëve të policisë gjyqësore, punonjësve të administratës dhe të qytetarëve”, njofton KLP.

Aktualisht në KLP janë dy vende vakante ai i Besnik Canit dhe Arben Dollapit të shkarkuar nga Vettingu. Aktualisht KLP përbëhet nga 9 anëtarë, nga 11 që duhet të ketë.

ME TE LEXUARAT