Ky është vendi i parë në Evropë që regjistron 2 milionë raste me COVID-19

Bota
Ky është vendi i parë në Evropë që regjistron 2

Franca është bërë vendi i parë në Evropë që ka konfirmuar dy milionë raste me koronavirus.

Drejtori i agjencisë shëndetësore në Francë, Jerome Salomon bëri me dije se numri i rasteve me COVID-19 ka arritur në paktën 2,036,755.

“Qoftë në qytete apo në zona rurale, të gjitha rajonet, të gjitha departamentet metropolitane janë prekur. Kjo valë e dytë, me të cilën po përballemi të gjithë, është masive, vdekjeprurëse dhe po lodh të gjithë sistemin tonë shëndetësor”, tha Salomon.

 

ME TE LEXUARAT