95% efikase, vaksina antiCovid e Pfizer-BioNTech: Mbron edhe të moshuarit

Aktualitet
95% efikase, vaksina antiCovid e Pfizer-BioNTech: Mbron edhe të moshuarit

Pfizer dhe BioNtech kanë përditësuar rezultate për vaksinën e prodhuar kundër COVID-19.

Pfizer ka deklaruar sot se të dhënat e reja tregojnë se vaksina e tyre është 95 % efektive, nga 90% që u deklarua një javë më parë dhe se nuk ka efekte anësore.

Të dhënat tregojnë se vaksina ka mundur të parandalojë format e lehta dhe të rënda të COVID, sipas kompanisë. Një tjetër lajm i mirë është se vaksina e Pfizer është 94% efektive tek të moshuarit dhe të rriturit, dy kategori që ende nuk dihej deri më sot efektiviteti i vaksinës.

Pfizer planifikon të prodhojë 50 milion doza këtë vit dhe 1.3 miliardë në 2021.

ME TE LEXUARAT