"Koronavirusi qarkulloi në Itali që prej shtatorit 2019"

Bota
"Koronavirusi qarkulloi në Itali që prej shtatorit 2019"

Virusi SarsCov-2 ka qarkulluar në Itali që nga shtatori i vitit 2019. Konfirmimi vjen nga një studim nga Instituti i Kancerit në Milano dhe Universiteti i Sienës.

Duke analizuar mostrat e 959 personave, të gjithë asimptomatikë, të cilët kishin marrë pjesë në shqyrtimet e kancerit të mushkërive midis shtatorit 2019 dhe marsit 2020, 11.6% e këtyre njerëzve kishin antitrupa ndaj koronavirusit, nga të cilët 14% që në fillim të shtatorit , 30% në javën e dytë të shkurtit 2020.

Studimi u krye sepse studiuesit vendosën të gjejnë praninë e mundshme të antitrupave në mostrat e gjakut të marra nga 959 njerëz.

Rezultatet, d.m.th. prania e këtyre antitrupave në 111 pacientë, tregojnë se virusi SarsCov-2 filloi të qarkullojë në Itali në mënyrë asimptomatike disa muaj para se pacienti i parë COVID-19 të identifikohej në shkurt në Codogno – Mattia.

ME TE LEXUARAT