Gjoba të rënda për ata që futen në Spanjë pa një test Covidi

Bota
Gjoba të rënda për ata që futen në Spanjë pa

Qeveria e koalicionit të majtë në Spanjë njoftoi se mund të gjobiten deri në 6 mijë euro personat që vijnë nga “vendet e rrezikuara” pa bërë testin PCR, i cili është i detyrueshëm në kuadrin e luftës kundër koronavirusit të ri (COVID-19).

Ministrja spanjolle e Punëve të Jashtme, Arancha Gonzalez Laya, në një deklaratë për shtyp tha se e kanë bërë të detyrueshëm testin PCR për ata që vijnë nga vendet e rrezikuara.

“Këto janë gjoba serioze dhe parandaluese”, tha Laya duke njoftuar se mund të gjobiten deri në 6 mijë euro personat që vijnë në Spanjë pa dokumentin që tregon rezultatin negativ të testit PCR.

“Nga 5 milionë e 200 mijë persona që kanë hyrë në Spanjë që nga korriku, janë zbuluar se 4 800 prej tyre janë të prekur me virusin dhe se qarkullimi ndërkombëtar përbën vetëm 8 në 1 000 të importeve të COVID-19”, tha Laya.

Ministrja Laya shtoi se “pavarësisht se shifrat për momentin tregojnë se nuk ka ndonjë problem, është e nevojshme që të garantojmë që ato nuk do të përbëjnë problem edhe në të ardhmen. Masat synojnë të krijojnë besim dhe të hapin hapësira gradualisht për lëvizje të lirë e të sigurt”.

ME TE LEXUARAT