Falas për gjithë qytetarët, nis testimi i shpejtë për Covid në Greqi

Kosovë&Rajon
Falas për gjithë qytetarët, nis testimi i shpejtë për

Në Greqi ka nisur të aplikohet sot testi i shpejtë për koronavirusin. Mediat greke raportojnë se Ekipet Shëndetësore Lëvizëse (KOMY), kryejnë teste falas të zbulimit të shpejtë të virusit.

Testet e para janë bërë në Larisë dhe Xanthi.

Një provë paraprake ishte kryer tashmë në bashkinë e qytetit të Nisë në Komunën e Killerer për të zbuluar rastet e mundshme të Covid 19.

Testin e morën të gjithë punonjësit e bashkisë, ku ishin paraqitur në ditët e mëparshme mostra pozitive.

Në një deklaratë, Nënkryetari i Bashkisë së Mbrojtjes Civile, përgjegjës për Covid, Vana Chliapi – Gouniaroudis, tha se:

“Nga rezultatet e shpallura për në një total prej rreth gjashtëdhjetë mostra vetëm një ishte pozitiv.

Ne do të vazhdojmë të ndjekim udhëzimet e EODY, për të vëzhguar masat e rrepta të mbrojtjes dhe për të komunikuar çdo ditë me ndërlidhësit tanë, duke i informuar ata për rrjedhën e pandemisë”.

ME TE LEXUARAT