Dita Botërore e Diabetit, Manastirliu: 78 mijë qytetarë përfitojnë barnat e diabetit falas

Aktualitet

TIRANË

Në Ditën Botëore të Diabetit, Ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Ogerta Manastirliu, ka publikuar në Facebook disa fakte ku shkruan se në vitin 2020 janë 78 mijë qytetarë që përfitojnë barnat e diabetit falas.

Janë 66% më shumë qytetarë që përfitojnë terapitë e mjekimit falas krahasuar me vitin 2013. Për herë të parë në vitin 2018 u rinbursuan fishat e diabetit falas për fëmijët dhe tashmë rinbursohen falas deri në moshën 25 vjeç.

Vetëm gjatë këtij viti, deri tani janë rimbursuar 408,304 fisha diabeti falas për fëmijët dhe të rinjtë 0-25 vjeç.

Postimi i plotë:

FAKTE

33 alternativa barnash 100% #falas për pacientët

20 milion dollarë/vit financojmë për 78 mijë persona me diabet që përfitojnë barnat e rimbursuara

Nga Janari 2020 u rimbursuan 408,304 fisha diabeti #falas për fëmijët dhe të rinjtë 0-25 vjeç

#Parandalo diabetin #Kontakto mjekun e familjes #MbroShëndetin

#DitaBotëroreDiabetit

ME TE LEXUARAT